Linker

HVALER NOMINERT TIL ÅRETS GULLROSE

Arne Berggrens 12 episoder lange tv-serie om den unge psykologen Maria Blix’ (spilt av Charlotte Frogner), har igjennom hele høst rullet over norske tv-skjermen. Serien hadde premiere 29 september 2008, og høstet gode anmeldelser fra aviser landet over. Med kjente navn som Lise Fjelstad, Kim Haugen, Anne Marit Jacobsen, Ingar Helge Gimle, Erik Hivju og ikke minst den unge og lovende Charlotte Frogner, nådde serien ut til over 500 000 tv-seere. Og en ny sesong er kanskje i vente til høsten.  

”Hvaler” har også fått oppmerksomhet internasjonalt, og 10 mars ble det fra London offentliggjort at ”Hvaler” er blant de 79 nominerte til årets gullrose. Konkurransen sto mellom over 400 produksjoner, og ”Hvaler” stiller som årets eneste norske bidrag. Festivalen Festival Rose d’Or holdes i Lucerne i Sveits, og i mai skal ”Hvaler” konkurrere om prisen sammen med blant annet dramaproduksjoner fra England, Canada og Nederland.

Festival Rose d’Or regnes som en av de mest prestisjetunge festivalene innenfor tv-produksjon, og har i 48 år fungert som den viktigste møteplassen for bransjen. Festivalen ble første gang holdt i Montreux i 1961 og med mer en 40 deltagerland i året, har Festival Rose d’Or opprettholdt sin plass som....
Festivalen deler i mai ut priser innenfor ti kategorier som spenner fra dokumentar og drama, til reality og gameshow.


ANMELDELSER:
”Godt håndverk” Dagbladet
”Norsk originalserie med høyt ambisjonsnivå” Aftenposten
”Mandagene fremover er nå reservert”  Fredrikstad Blad

LINKER:
http://www.tv2underholdning.no/hvaler
www.rosedor.com
www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=560894

Tilbake - Forsiden