Arne Berggren debuterte som forfatter med en novellesamling for ungdom i 1991, "Frøken brenner!".
Året etter fikk han Kritikerprisen for romanen "Stillemannen  - historien om et drap". Han er blitt oversatt til flere språk. Barne- og ungdomsbøkene utgis på Aschehoug forlag. Voksenbøkene utgis av Gyldendal/Tiden.  I tillegg har han utgitt lettleste bøker på Damm Forlag.

Linker

Utgivelser

Bla til neste side

Bla til forrige side

Dronningen (1996)

CD omslag - Dronningen (1996) DRONNINGEN Lest av Kåre Conradi Stokkmaur i veggen. En gal sjømann. Onde naboer. Kunstnernykker. Og en overivrig bygningskontroll. Regnskapsfører Monrad og hans families første sommer i egen hytte utvikler seg til et mareritt. Det begynner med noen knitrelyder i veggen og ser ut til å ende med drap. Dronningen handler ikke bare om maur, men også om ulykkelig kjærlighet, en revisors møte med det ubeskrivelige og hvordan forbrytelser av og til lønner seg som bare det.

Dronningen. - Kjøp denne

Kornetten - et rop om hjelp (1995)

CD omslag - KORNETTEN et rop om hjelp KORNETTEN et rop om hjelp Lest av forfatteren. Det er 17. mai. Fra et ukjent sted i Sverige forteller Aldo Monrad sin bitre historie. En plaget ung mann som ikke lenger makter å se en kornett uten å få kraftige brekninger. Aldos oppgjør med notestativets vesen, Sarpsborg, Møkka Mons og Gammel Jægermarsj angår oss alle. En sterk og hjerteskjærende beretning om svik, hevn og løpenoter.

Kornetten - et rop om hjelp. - Kjøp denne

Hva avholder nordmenn fra biavl? (1995)

Bokomslag - Hva avholder nordmenn fra biavl?

Hva avholder nordmenn fra biavl? er det som humorist Berggren har gjort seg bemerket. Med såre, ettertenksomme Webers lov har tristessen og savnet tatt over. Den 35-årige eiendomsmegleren Halvdan Armauer lever et temmelig gjennomsnittlig middelklasseliv. Bragdene på jobben er ikke engang hva de var, forholdet til kona likeså.

Instamatic (1994)

Bokomslag - Instamatic Kjærligheten, døden og saltvann. Hylende morsomt med en sørgelig undertone. Arne Berggrens litterære fotoalbum over Edvins oppvekst på 60- og 70-tallet føyer seg inn i tradisjonen fra Lars Saabye Christensens Beatles. Gymlærere, melkedamer, Tjøme kino, Durex og Uri Geller – poetisk og med et vell av assosiasjoner følger vi en stadig mer ensom ung manns famling etter døren til de voksnes verden, som fins verken på Gol, Tjøme, Teatercafeen eller rekruttskolen på Gardermoen.

Instamatic. Serie: AlfaOmega - Kjøp denne

Vanessa - eller hvordan overleve på Hankø(1993)

Bokomslag - Vanessa - eller hvordan overleve på Hankø(1993) Vanessa - eller hvordan overleve på Hankø (1993)