Arne Berggren debuterte som forfatter med en novellesamling for ungdom i 1991, "Frøken brenner!".
Året etter fikk han Kritikerprisen for romanen "Stillemannen  - historien om et drap". Han er blitt oversatt til flere språk. Barne- og ungdomsbøkene utgis på Aschehoug forlag. Voksenbøkene utgis av Gyldendal/Tiden.  I tillegg har han utgitt lettleste bøker på Damm Forlag.

Linker

Utgivelser

Bla til neste side

Bla til forrige side

Bobben (1999)

CD omslag - Bobben, Arne Berggren En dag kom Bobben inn i klassen. Han fikk plass på midtrekka. Han så seg rundt og gliste. Kysset i lufta mot jentene ved vinduet. Bobben var ikke redd jenter. Bobben var ikke redd for noe annet heller. Bobben var en vandrende katastrofe, og til slutt fant han opp Forsvinningsmaskinen.

Bobben.Serie: Lydløve. - Kjøp denne

Bobben.Serie: Leseløve. - Kjøp denne

Meningen med livet (1999)

CD omslag - Meningen med livet, Arne BerggrenArne Berggren MENINGEN MED LIVET Lest av Kåre Conradi "Denne boken er veldig, veldig alvorlig. Den handler om veldig, veldig alvorlige ting. Gud, for eksempel. Kvinnelige kannibaler, for eksempel. Sånne ting som du tenker på når du er seksten. Det skjer ikke så mye i denne boken. Det skjer faktisk ikke noe særlig i det hele tatt. Akkurat som når du er seksten, glaner du ut av vinduet og venter på at noe skal skje. Kanskje du roter litt i fars skap. Kanskje du finner et gammelt postkort han fikk. Kanskje du drikker deg dritings på eggelikør mens du venter. Tenker på henne. Piken med mandeløynene. Oppstoppernesen. Du tenker på damer og gruer deg til resten av livet. For tenk om du blir som far din, regnskapsføreren. Tenk om Gud har en plan med deg. Og tenk om du bare får denne ene sjansen i hele Evigheten. Dette er en forvirrende bok om en forvirret Aldo Monrad i en forvirret verden. Styr unna. Lediggang er roten til alt ondt!" Steinar Skværeland psykolog

Webers lov (1998)

Bokomslag - Weekend. Filmmanus, Arne Berggren En tett og ladet roman av Arne Berrggren. Om farssavn og kunstnerdrømmer, livsevne og dødslengsel. Stillheten i den store villaen en søndagsmorgen, etter at en far forsvant for alltid. Et gulnet avisutklipp. En pike som triller en sykkel. Det dunkle lyset i atelieret der bestemoren lager sine skulpturer. Finnes det øyeblikk som inneholder alt det som skal skje? «Jeg har aldri angret. Jeg har i grunnen sjelden tenkt på hva som kunne ha vært.»

Webers lov. - Kjøp denne

Weekend (filmmanus, 1998)

Bokomslag - Weekend. Filmmanus, Arne Berggren Det begynner med et innfall, men utvikler seg til et nervepirrende drama på liv og død. To ungdommer har brutt seg inn i en villa på Oslo vest. De blir overrasket, får panikk og stikker av med eierens bil. Fulle av dop og overstadig humør raser de av gårde. Men de er ikke alene i bilen... Dette er en besettende historie om skjebne og tilfeldigheter og et provoserende portrett av ungdom på slutten av 90-tallet. Weekend er manuset til filmen som ble spilt på kinoene vinteren 1997/98.

Weekend, filmmanus. - Kjøp denne

FISKEN rotter i våtdrakt (1997)

CD omslag - Fisken rotter i våtdrakt FISKEN rotter i våtdrakt. Lest av Kåre Conradi. Aldo Monrad går ensom på jorden, stort sett med ereksjon. Som nybakt storebror kretser hans tanker naturlig rundt primitive livsformer og utviklingslæren, det ubehagelige ved brukte bleier og vitser ved sprutoppkast. Men kanskje aller mest tenker han på Nakne Damer, lår, hud, langt hår og Everlyn med håndjernene. Når han har tid. Høsten er truende. Far styrer mot sitt første infarkt. Og dersom ikke månen faller ned, tiden snur og Jesus kommer tilbake, er Aldo Monrad på vei mot sin aller første fisketur. Han er skeptisk til fisk. Levende tran. Rotter i våtdrakt

FISKEN rotter i våtdrakt. - Kjøp denne