Arne Berggren debuterte som forfatter med en novellesamling for ungdom i 1991, "Frøken brenner!".
Året etter fikk han Kritikerprisen for romanen "Stillemannen  - historien om et drap". Han er blitt oversatt til flere språk. Barne- og ungdomsbøkene utgis på Aschehoug forlag. Voksenbøkene utgis av Gyldendal/Tiden.  I tillegg har han utgitt lettleste bøker på Damm Forlag.

Linker

Utgivelser

Bla til neste side

Aldo Monrad - samlede striper 1 (2010)

Aldo Monrad, tenåringen fra Helvete. For første gang samles stripene med gutten som hisser på seg gymlærere, feminister, skolepsykologer og tilhengere av lagidrett. I denne boken finner du de daglige utbruddene i Aftenposten fra perioden 2007-2009, illustrert av Berit Strømme.
Dette er pensum for deg som hater allsang, fotball, herrebunader, høytidsdager... ja, det meste folk flest er i stand til å glede seg over, egentlig.

 

Konfirmanten (2009)

 

http://www.aschehoug.no/barnogungdom/barn/katalog?productId=20177462

 

Hevnen (2008)

 

http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=3129492

 

Gutten som hatet fotball (2007)

Petter greier ikke å bli interessert i fotball. Han har vært på fotballkamper, kjøpt fotballblader og sett fotball på TV, men ingenting nytter. Han er overbevist om at alle andre elsker fotball, men etter hvert begynner han å lure på om det egentlig stemmer. Illustrert av Hilde Kramer.

Gutten som hatet fotball | Kjøp denne 

 

Spillet (2006)

Bokomslag - Spillet (2006), Arne BerggrenMons elsker dataspill. Dataspill er nok det han er flinkest til i hele verden. Pappaen hans synes derimot at dataspill er noe tull. Han mener gutten burde være i skogen eller på fotballbanen, selv om Mons hater fotball. Men når pappa havner i supertrøbbel på jobben, er det plutselig bare Mons som kan redde ham. Illustrert av Berit Sømme.

Spillet | Kjøp denne

 

En intens motvilje mot allsang (2005)

Bokomslag - En intens motvilje mot allsang (2005), Arne Berggren om kreative demoner og fordømt kreativitet.
Arne Berggren trodde han visste alt som var verdt å vite om kreativitet, da en mystisk hendelse snudde livet hans opp ned. Mannen som hatet karneval, høytidsdager og allsang, befant seg plutselig der det var aller farligst. Gjennom en nådeløst ærlig og humoristisk reise tilbake til barndom finner han ut hva han egentlig rømmer fra. En intens motvilje mot allsang viser deg veien til en ny forståelse av kreativitet og hvordan du virkelig kan få de gode ideene. En bok som vil utfordre, provosere og inspirere.

En intens motvilje mot allsang | Kjøp denne

 

Det onde (2005)

Bokomslag - Det onde (2005), Arne BerggrenVi vet ikke så mye om hva som foregår inni hjernen vår. Eller om hvorfor folk kan bli slemme. Vi er kanskje litt for kjekke. Tror vi vet det meste. Og tror ikke på noe som helst lenger. Men tenk om det er slik at så lenge ingen tror det onde finnes, har onde krefter fritt spill? Uansett hva du tror, så ikke gjør som guttene i denne fortellingen. Leker man med det onde, vet man nemlig ikke hva som kan skje. … Illustrert av Berit Sømme

Det onde. Serie: Lesehesten | Kjøp denne

 

Advent (2004)

Bokomslag - Advent (2004), Arne BerggrenEdvin Askeland er en slags rikssynser når det gjelder strategi og kommunikasjon, og tjener gode og store penger på inspirere bedrifter til å tenke nytt og visjonært. I bilen på vei til et møte begynner han plutselig å gråte, uten at han egentlig vet hvorfor. Hvilken sorg er det han bærer på?
© FS Informasjonstjenester

Advent | Roman | Kjøp denne

Torsketryne (2004)

Bokomslag - Torsketryne (2004), Arne Berggren Edvin blir nervøs av søndager, for da er det er det stor sjanse for at han må bli med familien ut i naturen. Denne gangen skal de på fisketur. Edvin synes han får nok frisk luft ved å sette opp vinduet, og synes fisk er motbydelige dyr. Han har derfor en plan. Når bilen stopper på rødt lys, smetter han ut bakdøra uten at resten av familien merker det. Men man vet jo ikke hvem eller hva man støter på rundt neste hjørne. Illustrert av Berit Sømme
© FS Informasjonstjenester

Torsketryne | Serie: Leseløve | Kjøp denne

Stor gutt (m/Fam Ekman (ill), 2003)

En ny bok fra Arne Berggren med viltre beretninger fra gutters verden nydelig, trist, skummel, underfundig. Og sorgmuntert og poetisk illustrert av Fam Ekman. Dette er en stor, liten bok om å slippe taket og ta sjansen på at man flyter. Man kan nemlig bli stor gutt på Vestkantbadet i Oslo. Eller i et basseng i Drammen. Eller i Tokyo. Overalt finnes det et basseng der menn venter i gammeldagse badebukser som er trukket altfor langt opp. De venter på sine sønner. På at de skal gjøre slik de selv måtte gjøre lære å svømme.

Stor gutt | (m/Fam Ekman) | Kjøp denne